Hårfjerning med laser
Det brukes mye tid på barbering eller annen type hårfjerning. Årsaken til dette er svært individuell, og spennet strekker seg fra estetiske grunner til faktiske plager med hårvekst. Uønsket hårvekst kan effektivt fjernes med laser.
Laserbehandlingene utføres på Min Hudklinikk på Løren hvor den anerkjente diodelaseren Soprano Titanium brukes.
Den er blant det nyeste og beste på markedet innen langtidsreduksjon av hårvekst i ansikt og på kropp. Den passer til alle hudtyper og hudfarger og den kan behandle alle områder på kroppen året rundt. Den kan kun brukes av godkjent helsepersonell.
Behandlingen
Selve behandlingen foregår ved at energi fra laserstrålen varmer opp fargepigmentet i håret og hårroten slik at hårroten kan ødelegges. Maskinen vil kjøle ned huden samtidig som den gradvis varmer hårroten, dette gjør at behandlingen nærmest er smertefri i motsetning til mange andre hårfjerningsteknikker.
Effekt av behandlingen
Etter hver behandling vil mellom 10-25% av hårene forsvinne, og allerede etter 6 uker vil det være mulig å se de første tydelige resultatene gjennom at hårene vokser tregere og til slutt faller av. Et forventet sluttresultat ved bruk av denne teknikken og maskinen vil være 90% permanent hårreduksjon. Det er nødvendig med flere behandlinger, 6-9 behandlinger vil være nok. Behandlingene bør gjentas etter 4-8 uker avhengig av område som behandles.
Bivirkninger
Noen opplever at huden og hårsekkene reagerer i form av irritasjon etter en behandling med laser, området kan bli rødt og føles noe solbrent. Dette er helt normale reaksjoner, og de forsvinner igjen etter kort tid.
Hva bør du passe på i forbindelse med hårfjerning med laser:
● Voksing eller napping bør avsluttes de siste åtte ukene før behandling ettersom laseren kun virker på hårsekker med hår.
● Området som skal laserbehandles må være nøye barbert, helst kvelden før du kommer til time.
● Hudkremer som inneholder fruktsyrer, A-vitaminsyre osv. bør ikke brukes de siste dagene før behandling.
● Dersom du bruker medisiner som gjør huden ømfintlig for lys kan dette øke risikoen for brannsår, og det anbefales derfor ikke.